Hogyan kezdjek egy hosszú utazást?
avagy minden kezdet nehéz

Előrebocsátom, itt most nem adok világmegváltó tippeket, és nem fogok tanúbizonyságot tenni óriási szakértelemről sem. (sorry, talán ez egy rossz marketing) Helyette panaszkodni fogok arról, hogy milyen nehéz valamibe belevágni, és mibe vágtam bele. és azt is megemlítem, hogy szívesen veszem érdeklődésed és támogatásod.

Na nem mintha valami csuda helyre utaznék, mint Róma, vagy nyaralni mennék a Seychelle-szigetekre, ami időszerű lenne, így nyáron (eleve bármikor). Egy másik, kicsivel olcsóbb utazást néztem ki, ami akarva akaratlanul történik meg az emberrel. Ez a varázslatos utazás a tarot útja. Most gondolhatod, hogy jövendőmondok, és kártyavetek meg sok hasonló. Benne van a pakliban ;), de nem ez a fő célom.

Nem kell az utazást feltétlen a kártyához kötni. Nevezhetjük egyszerűen önfelfedezésnek, önismeretnek, önfejlesztésnek, meg ami még eszünkbe jut. Nemrégen kezdtem bele, egyelőre szórakoztató, persze lesznek árnyoldalai is, és egy életen át tart. Sokan szakértenek a témában, vannak kedvenc bloggereim és vloggereim is, akik hasznos témákról beszélnek. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kártya, és általában a spiritualitás is, és ezt öröm nézni. Jó látni, ha nem csak nagymamák és unatkozó háziasszonyok vetik a kártyát. Legfőképpen akkor, ha nem vetik, hanem olvassák...bla bla minden jóság bla...

Visszatérve a lényegre: Nehéz bevezetőt írni csapongás nélkül, igazán nehéz behatárolni valahova az elkövetkező remélem minél több idő posztjait. Ráadásul bevallom nincs oklevelem, hogy spiritiszta, vagy lélekbúvár, vagy angyalmester, vagy bármi ilyesmi lennék. Nem tudok szakértést adni, csak személyes példákat, tapasztalatokat, saját kártyáim, kútfejem alapján. Igyekszem fiatalos, modern lenni, megmutatni, hogy a hagyományos dolgok egészen könnyen kaphatnak új megvilágítást. Diskurzust kezdeményezek, amibe bárki beléphet, nincs túl fiatal, vagy túl öreg. 

Ezen hangzatos szavak után konkrét tervem, hogy írok pár kötelező témáról. Ilyen például pár kártyalap bemutatása, pár történelmi lecke, hagyományok, vagy szertartások leírása, amit valóban fontosnak tartok. A fejlődés egy lépcsőfokának tartom, hogy merjünk saját paklit készíteni, ehhez kapcsolódva biztosan lesz bejegyzés. Valamint helyes és helytelen kérdésekről, értelmetlen kirakásokról is szót ejtek majd. Mindenféléről, ami velem történik az úton, és érdekes lehet. (A témaválasztás és változtatás jogát mindig fenntartom, ezért ne legyen zabos senki.)

Ha felkeltettem az érdeklődésed, akkor keress fel néha, itt a Spiritoraman, és ne felejts el kommentelni. Írd meg milyen bejegyzések érdekelnének, mit a tapasztalatod az adott témában, építőjellegű kritikákat érveléseket is szívesen veszek. A héten még biztosan lesz bejegyzés, ami tartalmasabb lesz ennél. :P Tartsatok ki! Pozitívabb gondolatokat mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritorama.blog.hu/api/trackback/id/tr9814936678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Spiritorama

Friss topikok

süti beállítások módosítása